Grønnsaker

Både med tanke på å redusere risikoen for å få kreft, eller hva du bør spise for å takle kreftbehandlingen best mulig, så er kostholdet ditt viktig.

Kreftforeningen har samlet noen råd:

Kostråd til kreftpasienter
Behandlingen kan gi bivirkninger som påvirker matlyst, smak og fordøyelse. Noen føler seg kvalme eller slappe, og enkelte kreftformer kan gjøre det vanskelig å tygge og svelge maten. Les mer her

Forebygge kreft gjennom kostholdet
Kostholdet vårt påvirker risikoen for å utvikle kreft. Det er derfor lurt å spise sunt og variert. Les mer her

Alkohol og kreft
Alkohol er kreftfremkallende. Forskning viser at selv et lavt alkoholforbruk gir økt kreftrisiko. Les mer her

Overvekt og kreft
Ved å ha en sunn kroppsvekt og unngå vektøkning, kan kreftrisikoen reduseres. Overvekt og fedme øker risikoen for flere kreftformer. Les mer her

Kilde: Kreftforeningen