Velkommen til landskurs i 2022!

Det er med stor forventning og glede at vi igjen kan invitere alle medlemmer, pasienter og andre interesserte til landskurs 10.-12. juni 2022! Det er fire år siden sist, ettersom koronapandemien førte til at forrige konferanse ble avlyst. Vi håper derfor å se så mange som mulig av dere i juni.

For å gi litt tilbake til deg som medlem har vi senket egenandelen betraktelig. For 1250 kr får du en helg på vakre Sundvolden hotell, du får dyktige fagpersoner som fyller opp ditt kunnskapsbeger, du får en spennende tur til Kistefos museum, god mat tilpasset dine behov og sosialt samvær. Egenandelen dekker også fly- og togreise. Øvrige reiseutgifter må dekkes av den enkelte. Flybilletter bestilles av sekretariatet.

Vi legger opp til en helg med faglig påfyll, der det sosiale samværet står i sentrum. Helgen starter fredag kveld med underholdning fra den drevne og underholdende foredragsholderen Per Anders Nordengen. Deretter blir det en felles middag.

Lørdag morgen etter en god frokost reiser vi samlet til Kistefos museet en kort busstur unna. Her får vi en guidet omvisning før retur til Sundvolden og lunsj. Om ettermiddagen får vi faglig påfyll i form av ulike foredrag før vi møtes til en festmiddag på kvelden.

På søndagen venter mer faglig påfyll, før vi avslutter med et motivasjonsforedrag og så lunsj før avreise.

Landskurset er åpent for alle, uavhengig om man er medlem i foreningen. Merk at dersom du ikke er medlem er prisen for helgen kr 2000. Reiseutgifter er ikke inkludert i denne egenandelen. Medlemskap i foreningen koster kr 350 så det lønner seg å melde seg inn.

Dersom du ønsker å reise sammen med noen og dele rom, fyller du inn dette i forbindelse med din egen påmelding. Det er begrenset antall plasser, så vær rask med din påmelding. Fristen er 21. februar.

Programmet for helgen ser slik ut (med forbehold om at det kan komme endringer):

Fredag 10. juni
16.00 – Registrering og innsjekk
17.30 – 18.00 – Åpning og velkommen
18.00 – 18.45 – Å gjøre det beste ut av livet sånn livet har blitt – et kåseri med humor og alvor i livsalvoret v/Per Anders Nordengen
19.30 – Felles middag

Lørdag 11. juni
09.00 – 09.15 – God morgen og informasjon
09.30 – Avreise. Felles tur til Kistefosmuseet
12.30 – 14.00 – Lunsj (på Sundvolden)
14.00 – 14.45 – Langtidsseneffekter hos ØNH-kreftpasienter v/ Thuy-Tien Maria Huynh
14.45 – 15.30 – HPV og munn- og halskreft. Hvor står vi? v/ Sveinung Sørbye
15.30 – 16.00 – PAUSE
16.00 – 17.30 – Grupper:

  • Pårørende: «Jeg er pårørende: hvordan uttrykke tanker, meninger og følelser?» v/ psykomotorisk fysioterapeut og rådgiver Jannicke Devold
  • Kommunikasjon: «Stemme og kommunikasjon – hånd i hånd» v/ logoped Jorid Løvbakk
  • Likepersoner: «Oppfriskning og motivasjon»

19.00 – Festmiddag

Søndag 12. juni   
09.30 – 09.45 – God morgen og informasjon
09.45 – 10.30 – Kreftrehabilitering, hvor og hvorfor v/ Frode Skanke
10.30 – 11.15 – Å ta vare på seg selv som pårørende v/ Sigrid Elisabeth Trandum
11.15 – 11.45 – Utsjekk fra rommene
11.45 – 12.45 – Meg selv som ressurs v/ Torleif Lundqvist 
12.45 – 13.00 – Oppsummering og avslutning
13.00 – Lunsj og avreise

Dersom du skulle ha noen spørsmål kan du kontakte sekretariatet på tlf 22 53 52 35 eller post@munnoghalskreft.no 

Husk at medlemmer får en mye gunstigere pris enn de som ikke er medlemmer. 

Om helgens foredragsholdere

Per Anders Nordengen

Nordengen er utdannet teolog og har jobbet med mennesker i alle livssituasjoner. Som prest i en farget kirke i Sør-Afrika under apartheid lærte han mye om hva håp er. De siste årene har han vært foredragsholder, samtaleveileder og forfatter. Han kaller seg selv for en «ordbruker». Nordengen er en av landets mest etterspurte foredragsholdere. Han er kjent for sin muntlige fortellerform og sin evne til å formidle alvor med glimt og humor. Både i næringslivet, i foreninger og organisasjoner har han underholdt, berørt og engasjert tusenvis av tilhørere.

Thuy-Tien Maria Huynh

Huynh er spesialist i onkologi med interesse og virke innen øre-nese-hals (ØNH)- og skjoldbruskkjertelkreft. Huynh har arbeidet ved Oslo universitetssykehus (OUS) siden 2010. Fra juni 2020 har hun vært i forskningspermisjon for å se nærmere på seneffekter etter behandling av ØNH-kreft, med utgangspunkt i en studie gjennomført ved OUS.

Sveinung Sørbye

Sørbye er spesialist i patologi, og jobber som overlege på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Han forsker på HPV som årsak til kreft, og hvordan dette kan forebygges ved hjelp av HPV-vaksine. Han satt i en arbeidsgruppe nedsatt av Folkehelseinstituttet for utredning av HPV-vaksine til gutter i 7. klasse. Forebygging av munn- og halskreft var et viktig argument for å gi HPV-vaksine til begge kjønn.

Frode Skanke

Skanke er lege og medisinsk ansvarlig på Unicare Rehabilitering Røros. Han er mangeårig spesialist i allmennmedisin. Skanke har arbeidet flere år ved Kreftklinikken på St. Olavs Hospital og har kompetanseområde i palliativ medisin. De siste årene har han arbeidet ved Røros Rehabilitering og har vært med på å bygge opp rehabiliteringstilbudet for kreftpasienter der. Han er spesielt opptatt av at tilbudet om kreftrehabilitering må styrkes på alle nivåer i en tid med stadig økende antall kreftoverlevere med seneffekter.

Sigrid Elisabeth Trandum

Trandum er utdannet kreftsykepleier og jobber som spesialrådgiver i Kreftforeningen. Hun har lang erfaring fra Oslo universitetssykehus der hun hadde fokus på barn og unge, både som pasienter og pårørende. De siste årene har hun hatt ulike prosjekter i Kreftforeningen, hele tiden med fokus på familier med kreft og deres behov. Trandum har hatt stor nytte og glede av samarbeid med pasientforeningene, og mener at brukerperspektivet bør fremheves i utviklingen av nye tilbud for pasienter/pårørende og etterlatte i Kreftforeningen.

Del siden på sosiale medier

Facebook
Twitter

Noe du lurer på?

Søk

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her