Mange kan oppleve den pågående situasjonen med covid-19 som vanskelig og frustrerende. Da kan det være godt å ha noen å lufte tankene med. Våre likepersoner kan ikke svare deg på spørsmål angående koronaviruset, men de er der gjerne for å lufte andre tanker. Noen ganger er det fint å bare kunne snakke litt løst og fast om hverdagslige ting.

Vi har likepersoner over hele landet. De kan dessverre ikke møte deg ansikt til ansikt i akkurat disse dager, men de er kun en telefon unna.

denne siden finner du oversikt over våre likepersoner.

En likeperson slik Munn- og halskreftforeningen bruker ordet, er en som selv har vært i en situasjon som pasient eller pårørende, og som bruker sine erfaringer til å hjelpe andre som er i en lignende situasjon.

Likepersoner er ikke helsepersonell. De er medmennesker, ikke overmennesker, og de skal ikke uttale seg om spørsmål som har med diagnose eller behandling å gjøre. Våre likepersoner utfører sitt verv på frivillig grunnlag. De har fått en grundig opplæring før de går inn i tjenesten og har underskrevet en taushetserklæring. Det vil si at det som blir sagt mellom deg og likepersonen, forblir mellom dere.

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *