Om foreningen

Munn- og halskreftforeningen ble stiftet i 1967 under navnet Norsk landsforening for laryngektomerte. Det er en forening for pasienter, og tidligere pasienter med kreft i nese, bihuler, leppe, munnhule, svelg, strupehode og spyttkjertler, i tillegg til deres pårørende. Våre to kjernesaker er bedre ordning for refusjon av utgifter i forbindelse med tannlegebesøk og Likestilling av HPV-vaksinasjonsprogrammet. I tillegg engasjerer vi oss for bedre kjennskap til symptomer, behandling og senskader i tillegg til å øke oppmerksomheten rundt disse. 

Munn- og halskreftforeningen er en frivillig og demokratisk nasjonal forening som har lokale avdelinger over hele landet. Avdelingene organiserer aktiviteter av ulike slag, med vekt på det sosiale. Det arrangeres møter, turer og andre sammenkomster.

Munn og mæle er vårt medlemsblad som gis ut tre ganger i året. Som medlem får du dette gratis i posten. I bladet kan du blant annet lese om pasienthistorier fra folk med munn- og halskreft og det siste innenfor forskning på feltet. 

Annet hvert år arrangerer vi Landskurs. Dette er en helg med faglig påfyll, der det sosiale samværet står i sentrum. Landskurset er åpent for alle, uavhengig om man er medlem i foreningen eller ikke. I løpet av helgen kan vi by på spennende foredrag, gruppeøkter og sosiale aktiviter for deg og din partner. 

Hvert år arrangeres munn- og halskreftdagen. På denne dagen arrangerer vi en fagdag sammen med landets ledende fagmiljø innen hode- og halskreft for å sette fokus på krefttypen. Fagdagen har vært arrangert hvert år siden 2016, og faller alltid på den første mandagen i uke 39. Denne dagen er for spesialister, onkologer, sykepleiere, tannleger og andre som jobber med, eller har interesse for munn- og halskreft.

Les mer

Foto: Tomy Hoang

Noe du lurer på?

Søk

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her