Tannlegeutgifter

Pasienter som behandles for kreft i munn- og halsområdet vil ofte ha større behov for å tannbehandling som følge av kreftbehandlingen. Munntørrhet har en påvirkning på kariesproduksjon, og stråling kan også gjøre kjevebenet porøst. Det er derfor viktig med hyppige tannlegebesøk, gjerne så ofte som hver 3. måned.

Du som har hatt kreft i munnhulen eller tilgrensende vev har rett til støtte til tannbehandling fra Helfo.

Det er tannlegen selv som er ansvarlig for å vurdere om du har rett til støtte, og å søke. Du må derfor ha med en erklæring eller uttalelse fra din behandler eller spesialist slik at tannlegen kan gjøre riktig vurdering.

Støtten gis etter faste takster, og disse takstene er dessverre ofte lavere enn de prisene som tannlegene selv tar. Du må altså regne med å måtte betale noe selv. Det kan ofte være stor prisforskjell hos forskjellige tannleger, og det kan være lurt å undersøke priser i forkant. Forbrukerrådet har en nettportal for å sammenligne tannlegepriser. Du kan også be om å få et prisoverslag før du bestemmer deg for en tannlege.

I de fleste tilfeller har tannlegen en avtale med Helfo slik at du kun betaler egenandelen. I noen få tilfeller har ike tannlegen en slik avtale og du må dermed søke om refusjon i etterkant. Søknadsfristen er seks måneder etter avsluttet behandling.

Dersom du har spørsmål kan du kontakte Helfos veiledningstelefon på telefon 23 32 70 00.

Del siden på sosiale medier

Facebook
Twitter

Noe du lurer på?

Søk

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her