Kostholdsboken «Hva kan jeg spise nå?»

Boken «Hva kan jeg spise nå?» er for de som er behandlet for kreft i hode- og halsområdet, og har behov for myk eller flytende kost, som også er mild, men næringsrik. Det er viktig å opprettholde energiinntaket i perioden under og etter behandling, men mange har utfordringer med akkurat det på grunn av store smerter.

Boken er blitt til gjennom et samarbeid med Avdeling for klinisk ernæring på Haukeland universitetssjukehus. Boken forklarer hvorfor det er viktig at å få i seg næring i perioden under  og etter behandling; den gir råd til hvordan man kan gjøre dette; samt gode, næringsrike oppskrifter med fargesterke og oppløftende bilder. Boken har også et sterkt likepersonsaspekt: du får råd og tips og historier fra mennesker som har gått veien før, og kommet helskinnet ut på den andre siden.

Vi vet at det å få i seg mat etter behandling for kreft i hode- og halsområdet er en krevende sak. Vi håper at boken vil bidra til å gjøre det litt mindre krevende, sørge for at færre blir underernært og flere får den næringen de trenger for å sikre at heleprosessen går så radig den kan.

Ettersom det er en fysisk bok, vil den lettere være til nytte for de pårørende også. Boken kan ligge på sofabordet, og blas i til informasjon og inspirasjon av de som er rundt. De pårørende får ikke alltid heller så god informasjon om hvordan de best skal ta vare på sin nærmeste, og her håper vi å kunne fylle et informasjonsgap.

Det finnes mye informasjon på nettet i disse dager, dessverre er det ikke alt som er like bra, og det kan være vanskelig å selv vurdere hva man skal lytte til. Når man allerede er redusert etter kreftbehandling skal man helst slippe å pløye gjennom og vurdere informasjonen man finner. Helst bør man få utdelt god, sikker og faglig riktig informasjon, som man vet man kan stole på.

Hvordan få tak i et eksemplar?

Vi jobber nå med å få på plass gode distribusjonsrutiner med behandlende sykehus. Jobber du på sykehus og ønsker å hjelpe oss? Ta kontakt på post@munnoghalskreft.no. Alle nye medlemmer kan også velge å få boken tilsendt som en del av velkomstpakken. Andre som ønsker, kan få den tilsendt mot et porto og ekspedisjonskrav.

Vi er utrolig takknemlig for at Stiftelsen Dam har sett verdien i dette prosjektet.

Boken ble trykket i juni 2021, i et opplag på 3000 bøker.

Del siden på sosiale medier

Facebook
Twitter

Noe du lurer på?

Søk

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her