Hva er en likeperson?

Munn- og halskreftforeningen har et landsdekkende nettverk av frivillige likepersoner, som har sagt seg villig til å bruke sine erfaringer til å hjelpe andre som er i en situasjon de selv har vært i.

En likeperson er en som selv har vært gjennom kreftsykdom, enten personlig eller som pårørende, og som bruker av sine erfaringer og refleksjoner til å hjelpe andre. Alle våre likepersoner gjennomgår kursing før de blir godkjent som likeperson.

Medmennesker

Likepersonene er ikke helsepersonell, men medmennesker. De svarer ikke på spørsmål om diagnose eller behandling. Våre likepersoner utfører sitt verv på frivillig basis. De har fått grundig opplæring, og har underskrevet en taushetserklæring. Det vil si at alt som blir sagt mellom deg og likepersonen forblir mellom dere.

Kvalitetssikring

Helsevesenet krever at våre likepersoner er kvalitetssikret. Det vil si at noen har vurdert om de er kvalifisert for oppgaven, før de får adgang til å representere vår likepersonstjeneste ved besøk i helseinstitusjoner. De får da et eget kort som bekrefter hvem de er samt visittkort med kontaktopplysninger.

Ta kontakt

Mange av våre likepersoner går i turnus på universitetssykehus og på Vardesentre. Det går også an å selv ta kontakt, ved å ringe, sende en SMS eller en e-post. Derfra kan dere avtale videre om dere skal møtes personlig eller prate på telefon/ e-post. Valget er ditt.

Her finner du oversikt over våre likepersoner.

Del siden på sosiale medier

Facebook
Twitter

Noe du lurer på?

Søk

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her