Politisk arbeid

Det er særlig to saker som engasjerer foreningen sterkt.

Bedre ordning for refusjon av utgifter i forbindelse med tannlegebesøk

Det ene er ordningen for refusjon av tannlegeutgifter for mennesker som er behandlet for munn- og halskreft. Refusjon gis etter faste takster, og disse takstene er dessverre ofte lavere enn de prisene som tannlegene selv tar. Det kan ofte være stor prisforskjell hos forskjellige tannleger, og det kan være lurt å undersøke priser i forkant. Foreningen opplever derfor dessverre at det er store skjevheter i egenandelene, og også mye ulik praksis blant tannlegene.

Foreningen har flere ganger vært på Stortinget og møtt med politikere fra Helse- og omsorgskomiteen for å rette fokus mot dette og legge press på en endring. Saken er fortsatt prioritert, og vil forbli en prioritering til en bedre ordning foreligger. Aller helst skulle vi sett at mennesker som behandles for kreft i munn- og hals får unntak for utgifter i forbindelse med tannhelse i etterkant av behandlingen.

Du kan lese mer om dette her.

Likestilling av HPV-vaksinasjonsprogrammet

Forening var sentral i arbeidet med å få innlemmet gutter i barnevaksinasjonsprogrammet når det gjelder HPV. Høsten 2018 ble vaksinen for første gang tilbudt gutter i 7. klasse.

Foreningen er fornøyd med fremskrittet men mener at gutter bør få det samme tilbudet som jentene fikk, altså at vaksinen også tilbys kostnadsfritt for gutter opp til 27 år.

Her kan du lese mer om HPV, hva det er, og arbeidet som er gjort hittil.

Del siden på sosiale medier

Facebook
Twitter

Noe du lurer på?

Søk

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her