Munn- og halskreftuka 2018

MHKdagen18_TomyHoang802

Nok en vellykket uke og fagdag er over, og foreningen sitt budskap har kommet bredt ut.

For tredje året på rad arrangerte Munn- og halskreftforeningen det som begynner å etablere seg i miljøet som Munn- og halskreftdagen. Dette er en fagdag av høyt kaliber myntet på fagpersoner innenfor feltet. Vi var godt fornøyd med årets program og takknemlig for at de fremste ekspertene i sine felt ønsker å være med og gjøre dagen til en suksess.

Programmet for dagen finnes på på denne siden. Det var over 200 påmeldte til dagen, og tilbakemeldingene etter arrangementet var svært positive.

Samme dag var styreleder Are Rydland på trykk i Morgenbladet med en kronikk skrevet sammen med tannlege Elin Hadler-Olsen. Kronikken satte fokus på munnhulekreft og de særlig utfordringene denne pasientgruppen møter.

Munn- og halskreftdagen markerer starten på Munn- og halskreftuka. Onsdagen i denne uken betegnes som Tidlig diagnostiseringsdag. Foreningen ønsket å markere denne dagen, og i den forbindelse ble det laget flere korte filmsnutter for å sette fokus på viktigheten av å vaksinere seg mot HPV – også for gutter. Filmsnuttene ble rullet ut i sosiale media fra og med denne onsdagen, og mot slutten av uka hadde vi nådd ut til nærmere 150.000 mennesker. Styreleder Are Rydland var med i en av filmsnuttene og dette ble plukket opp av lokalnyhetene i Nord. Alle filmsnuttene kan ses på denne siden.

Nestleder Chris Foss ble intervjuet av TV2 som ønsket å belyse det at gutter nå får tilbud om vaksinen, og foreningen fulgte opp dette intervjuet med et debattinnlegg i Aftenposten for å belyse skjevheten i tilbudet som gis til gutter og jenter.

Kort oppsummert så var det høy grad av aktivitet denne uka, og foreningen er godt fornøyd med synligheten. Kampen for likestilling av HPV-vaksinering vil fortsette utover høsten og frem til målet er oppnådd.

Del siden på sosiale medier

Facebook
Twitter

Noe du lurer på?

Søk

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her