Vi klarte det!

stortinget_slide

Munn- og halskreftforeningen er glade for å se at regjeringen i dag har lagt frem forslag om at også gutter skal få HPV-vaksine gjennom barnevaksinasjonsprogrammet.

Dette har Munn- og halskreftforeningen jobbet hardt for det siste året, blant annet gjennom møter med stortingspolitikere, brev til Helse- og omsorgsdepartementet og vår markering av Munn- og halskreftdagen i 2016.

I revidert nasjonalbudsjett skriver i dag regjeringen følgende om HPV-vaksine for gutter:

«HPV-vaksine Det foreslås f.o.m. skoleåret 2018–2019 å tilby 12 år gamle gutter HPV-vaksine gjennom barnevaksinasjonsprogrammet. Vaksinene til jenter ble tatt inn i programmet i 2009. Med ny kunnskap om økningen i HPV-relatert kreft hos menn, synes det rimelig å gi samme tilbud om HPV-vaksine til gutter som til jenter. HPV-vaksine til både jenter og gutter er funnet å være kostnadseffektivt. De effektstudier av vaksinen som foreligger hos menn viser like stor grad av effekt på viruset som hos kvinner. Videre vil HPV-vaksinering av gutter bidra til flokkbeskyttelse av kvinner.»

-Dette er et stort skritt fremover, og vil kunne bidra til å redde både liv og livskvalitet, sier Are Rydland, styreleder i Munn- og halskreftforeningen.

Del siden på sosiale medier

Facebook
Twitter

Noe du lurer på?

Søk

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her