Vellykket fagdag

«Den beste kreftkonferansen jeg har vært på!»

Karita Bekkemellem, tidligere politiker og administrerende direktør i Legemiddelindustriforeningen, oppsummerte Munn- og halskreftdagen fra scenen med disse ordene. Mandag 19. september ble det for første gang i Norge arrangert en fagdag som kun dreide seg om kreft i munn- og halsregionen. Det ble en interessant og spennende dag med innlegg fra både forskere, klinikere og kreftrammede. Konferansen var også spesiell ved at den samlet både spesialister, fastleger, tannleger og andre som jobber med munn- og halskreft. Fagdagen ble gjort mulig gjennom et samarbeid mellom Munn- og halskreftforeningen, Tannlegeforeningen, Merck og Kreftforeningen.

 

Selv om munn- og halskreft rammer færre personer enn de «store» kreftsykdommene er det viktig at den ikke blir forbigått med taushet. Kreftformen er økende, og rammer yngre personer enn tidligere. Deltakerne fikk både innblikk i sykdommens utvikling og utbredelse, ulike forskningsprosjekter og behandlingsmåter og innspill om hva som kan gjøres for å bekjempe sykdommen. HPV-viruset er tett knyttet til en av variantene av munn- og halskreft. I dag vaksineres jenter, men ikke gutter mot dette viruset, en praksis ingen av innlederne forsvarte.

 

Tre sterke pasienthistorier avrundet det faglige programmet, før en kort politisk debatt avsluttet dagen.

Del siden på sosiale medier

Facebook
Twitter

Noe du lurer på?

Søk

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer her